hits

Norges råeste ?

kommentarer

" Rabothytta er plassert over 1200 meter over havet, helt inntil brekanten på Okstindan.

Stedet er fantastisk vakkert med utsikt til breen og til Nord-Norges høyeste fjell, Oksskolten "

(For dags og overnattingsbesøk må minst en i følget være DNT medlem.....)Var ikke denne flott dere ?

Jeg vil i dette innlegget komme med ett godt tips til dere som ikke har en egen hytte og som ønsker å benytte både den vakre naturen vi har her i landet og kunne dra på en fjell/hyttetur uten å betale i dyre dommer.

Har du en anstrengt privatøkonomi eller bare mangler egen hytte, er det mange muligheter allikevel !

 

IDEALET

For det er jo sånn at en egen hytte koster en hel del, og i dag er du jo nesten litt utenfor det gode selskap  om du ikke har egen hytte som du kan dra til i helger og ferier. Det er en del av den norske kulturarven å kunne dra på hytta og er derfor en selvfølge for mange, men ikke alle dessverre. For det er dyrt å anskaffe hytte og det koster å vedlikeholde og betale kommunale eiendomsavgifter som vann/avløp og eiendomsavgifter.  Det skapes derfor et skille som mange kjenner på når helgen kommer. Er du i tillegg enslig og inntektene ikke strekker til, er det minst like ille å komme seg inn på fritidsmarkedet.

 

DNT

Men da er det flott at det finnes en mulighet for å komme seg på hytta allikevel og det til en super pris !

Jeg snakker om turistforeningens hytter rundt om i hele landet og i alle fylker. Noen er betjente hytter med vertskap som eksempelvis Gaustadtoppen. hvor jeg var på tur sist oktober, rett og slett en fantastisk opplevelse :

   
 

 

UBETJENTE HYTTER

De helt ubetjente hyttene har det du trenger for å kunne overnatte der som: ved, vann, dyneposer og nødvendig kjøkkenutstyr. Så har du de delvis betjente hyttene som har litt mer utstyr som eksempelvis tørrvarer for enkle måltider. Disse hyttene er undervurderte alternativer til egne hytter. Det bygges stadig nye hytter og alle vedlikeholdes og har eget tilsyn for å sikre at alt er på plass.

Så folkens: for 5-600 kr i medlemsskap pr år, får du ikke bare ei hytte som du kan benytte, men attpåtil mange hundre du kan velge i til den nette sum av 150 kroner pr natt eller 40 kroner for ett dagsopphold !  Det forutsetter at du er medlem i DNT for å få denne prisen og noen hytter må reserveres på forhånd. Dette står på turistforeningens sider. Og er du av den usosiale sorten kan du derfor undersøke litt nærmere hvilke av hyttene som er lite besøkt og rett og slett bare prøve, for alle har nemlig rett til å benytte hytta.

Bonus i tillegg til pris: Fantastisk variert natur som gir valuta for pengene,

God tur til dere !

 

Følg meg gjerne via FB : Økonomidama

 

Les også : Økonomisk hverdagshelt

Les også : Ungdommen din kan være gjeldsslave