hits

Lei misunnelse !

kommentarerI det siste er det nesten blitt en mantra for meg selv å si fra, fordi jeg opplever det hele tiden. På facebook, tv, blant venner og overalt ellers. Det er visst ikke lov til å lykkes på en eller annen måte og spesielt som kvinne har jeg inntrykk av, og det verste kommer frem hos enkelte.

De som misunner kan faktisk være blant de som virkelig burde unne deg i stedet - og selv har jeg kjent på andres misunnelse utallige ganger i løpet av dette livet. Om du ser bra ut eller rett og slett lykkes i noe, blir det feil for enkelte og det lages grunner for å jekke ned så godt man kan. Da er det ofte feil med de som lykkes på ulike måter, de er egoistiske, snakker rart, er dårlige mødre/fedre osv osv. Og damer er ofte de verste overfor andre damer, det såkalte " kvinner er kvinner verst " syndromet. Jeg ser menn og kvinner som lykkes bli hetset direkte på ulike måter via facebook og andre sosiale medier, og det er ingen lystig lesning.

 

Hvorfor er det så vanskelig for mange kvinner å takle andre kvinners suksess ?

Suksess gjennom eksempelvis det å tjene penger krever arbeid og små og store grundere som finner sin egen vei og skaper noe nytt, kvinner eller menn, skal kunne nyte sin suksess her i Norge og ikke bli nedsabla av misunnelse. Dette er nemlig oftest uten unntak, mennesker som jobber veldig hardt, ofte i årevis for det de satser på og som ikke får noe gratis på veien. De som kritiserer og ikke tåler denne fremgangen, kan med fordel finne på noe lurt selv så de blir opptatt med det i stedet, så de ikke har tid til denne meningsløse og lite fruktbare sysselen. Så damer: IKKE dyrk janteloven eller vær en del av den, i neste omgang er det deg selv det går ut over og tro meg: verden går ikke fremover ved at man misunner andre..

 

Menn er mindre misunnelige

Min erfaring er at menn tåler andres suksess mye bedre i forhold til både andre menn og andre kvinner, men selvsagt er det unntak fra regelen, det er det dessverre alltid.

Og hva resulterer den forskjellen i ?

Jo, menn spesielt kommer seg dermed bedre frem her i livet uten den ekstra janteloven som " kvinner er kvinner verst " mentaliteten representerer. Snakk om å bite seg selv i halen.

 

Snakk opp og frem

Alle kvinner, uansett om de kjenner eller ikke kjenner vedkommende, bør i stedet framsnakke kvinner- og her er det mye å gå på:

Det er nemlig lov å lykkes og det er lov å se bra ut. I tillegg er det lov og ikke minst LURT -  å tjene penger.

Og du som kjenner deg igjen, enten som synder eller offer her:

Om hver enkelt kan tenke på positiv framsnakking om andre og andres arbeid, så blir det faktisk en bedre privatøkonomi for mange flere - noe som igjen fører til en bedre samfunnsøkonomi.

og det er ikke lite...

 

En positiv hilsen til hver eneste av dere, fra meg

 

Følg gjerne økonomidama via Facebook

Les også: Naive kvinner

Les også: Dette kan absolutt bedre økonomien din