hits

Beste BSU rente !

kommentarer

Nå er det blitt vanskeligere å få boliglån og da er det ekstra viktig å spare selv for å få sin egen bolig, samt å starte tidlig så man får utnyttet potensialet til ordningen som gjelder helt fra du er 18 og frem til du fyller 34 år.

 

Sjekker du selv ?

BSU ordningen har de beste sparerentene,  men jeg lurer på om det er sånn at de fleste ungdommer velger ut fra hvilken bank foreldrene har, eller om de sjekker selv hvilken bank som lønner seg ? Håper det siste....

Om du sparer hele den perioden du har mulighet til , kan du spare store summer som du i tillegg får skattefradrag på. Dette er veldig gunstig når du begynner å jobbe og ikke har egen bolig. Du får da i tillegg en redusert skatt i mange år om du begynner tidlig og utnytter BSU ordningen slik den best kan utnyttes. Nesten som man skulle ønske man var under 34 år selv så man fikk den samme innskuddsrenten, vi andre over 34 år må jo klare oss med skarve 2 % som renteavkastning på dagens innskuddsrenter.

 

SE Finansportalen  

Finansportalen er nettstedet som viser deg hvilke banker som tilbyr beste renter på lån og på innskudd i Norge til enhver tid.

Merk: Her kan du også etter det første enkle søket er gjort, søke på nytt og velge mer detaljert / krysse av i menyen til høyre følgende:  

lokal og eller landsdekkende, fast sparebeløp, fastrente m.m. 

 

Min sjekk:      valg:  innskudd

Alder : 18 år           Beløp: 25.000,-

Resultat: En del lokale banker er øverst med 3,75 %

Så kunne jeg deretter velge :

BSU, Landsdekkende, ikke fast beløp, ikke krav om medlemskap ,eller andre bankprodukter eller fast rente

Da fikk jeg som resultat en forskjell på nesten 1 % fra høyeste til laveste rente.

Dette er veldig mye i det lange løp og det lønner seg virkelig å ta en sjekk med jevne mellomrom og ikke være lojal til en bank om det ikke innebærer store fordeler på andre produkter som forsikringer, lån osv. eller dersom forskjellen opp til høyeste rente ikke er så stor at fordelen med å beholde kundeforholdet er bedre og mer praktisk i lengden. Men er det ikke det, ta det opp med banken og flytt BSU til bedre avkastning om du ikke får bedre vilkår.

                                                  

Spar opptil 25.000 kroner i året

Skal man få maks utbytte av BSU-sparingen, må man ha tjent minimum 69.650 kroner i 2016, uttalte Skatteetatens Ole Ekhaugen i et innlegg i et av landets økonomiblader for 3 måneder siden. En ungdom som er 17 år eller eldre i 2017 må tjene 74.650 kroner eller mer for å få benyttet maks BSU-fradrag av sparebeløpet på 25.000 kroner, for å få redusert skatten med 5.000 kroner, ifølge Skatteetaten.(Din side økonomi)

 

 

Altså :

Sparer du i BSU, er det grenser for hvor mye du kan spare i året, nærmere bestemt  25.000 kroner.

Av dette får du 20 prosent - maksimalt 5.000 kroner i skattefradrag.

Det maksimale sparebeløpet er på 300 000 kroner (Dette beløpet var tidligere på 200.000 kroner. men gikk opp i 2016)

 

 

Også verdt å merke seg:

Du får ikke spart etter du fyller 34 år og  pengene blir da returnert tilbake til deg om du setter inn mer penger.

Du kan bare ta ut penger en gang før kontoen regnes som maksimalt utnyttet til BSU. Men du kan ta ut rentene flere ganger for å benytte eksempelvis til kjøp av bolig eller til å betale boliggjeld etter boligkjøp. Renteinntektene holdes nemlig utenfor BSU ordningen. Sjekk med banken din.

Du kan flytte BSU kontoen din til annen bank, men dette må gjøres mellom bankene og kan ikke ordnes av deg selv.

 

God Sparing ! :)

 

 

Følg økonomidama på FB

Les også :

Banksjefens anbefaling til de unge (fortsatt aktuelt)

Boligkjøp, unngå ekstra kostnader