hits

Desverre stemte det

kommentarerI blogginnlegget mitt " Naive kvinner " lurte jeg på om altfor mange kvinner er naive og ikke sikrer seg økonomisk. Det i forhold til hva mange menn gjør i hverdagen, i forhold til pensjon og bolig hovedsaklig. Temaet har i det siste blitt heftig diskutert flere steder, i media og på flere av kvinneseminarer om pensjon og sparing, som har vært avviklet i det siste. Kvinnene som deltar er enige om at dette slett ikke er akseptabelt og mange kjenner seg igjen og har egne dårlige erfaringer.

Og flertallet mener påstanden stemmer veldig godt med virkeligheta, kvinner generelt ER mer naive i forhold til menn i økonomiske spørsmål og mange har opplevd det selv eller har noen de kjenner som rett og slett er blitt lurt eller som ikke sjekker godt nok. For de har jo et ansvar selv for å sjekke dette og sånn sett kan man si at de er naive i denne situasjonen. En annen ting som er et tegn på at dette har pågått en god stund, er jo at så stor andel av minstepensjonistene er kvinner, mange flere enn menn. Det er betenkelig når man tenker på det faktum at kvinner lever lenger.

Det er viktig å ta grep før du blir for gammel for å kunne drive med langsiktig planlegging av din pensjon, ingen vet hvordan pensjonssystemet utvikler seg og pensjon er jo ikke bare sparing ved å sette inn penger på en sparekonto, nei det er i større grad det å spare i din egen bolig eller en bolig som du eier sammen med noen. Det regnes som den beste og sikreste langsiktige pensjonssparingen vi har her i landet.

Det som også er et faktum, er at mange menn også går i den økonomiske samlivsfella, om ikke i så stor grad som kvinner i antall, men det skjer og de stoler på at de har sine rettigheter eller blir rett og slett lurt når de flytter inn hos kvinnen. Det fikk jeg tilbakemelding på etter innlegget. Men heldigvis blir vi flinkere til å ta vare på vår egen økonomi og interessen for dette temaet er blitt mye større, noe jeg synes delingen av innlegget viste. Og det er positivt.

 

Følg meg på FB

Les også : Naive Kvinner ?