hits

Nei, jeg selger aldri huset !

kommentarer


 

Når nøden er størst er det lett å ta feil avgjørelser. Og det å føle at du hverken har råd til å sitte med huset ditt eller leiligheten, er noe alle kan oppleve en dag.

For mange har det da vært ekstra fristende å selge huset sitt selv, fordi meglerfirma er jo så " sinnssykt dyrt " som mange sier og de fleste er skjønt  enige om at det koster mer enn det burde. Av den grunn er det i det siste oppstått en debatt om det å selge huset sitt selv er smartere enn å selge via megler. Og opp "popper " firmaer som tilbyr deler av jobben gjort om du selv tar deg av selve visningen. De vil da ta seg av transaksjonene videre.

 

Men er det lurt å stole på deg selv som megler ?

 

La oss se hva du betaler en megler for:

Jo du betaler for at en som er proff megler og fagperson kan gjøre en jobb ikke du som ufaglært og eier ikke kan gjøre på nøyaktig samme måte.

Du betaler for at du skal slippe å tenke at det juridiske blir feil og alle bekymringer som kan dukke opp i ettertid av salget fordi du er usikker på om dette er trygt nok.

Du betaler for at du skal slipp å organisere og bruke mesteparten av tiden de neste uker og måneder til tankevirksomhet rundt boligsalget.

Du betaler for at noen skal se på boligen utenfra, og da ikke med dine hjemmekjære og " ikke -nøytrale " øyne.

Sist men ikke minst, du betaler for PRISEN - den ekstra prisen  megleren klarer å få, nettopp fordi han er faglært og erfaren megler. Og det siste her skal jeg gjengi noen eksempler på:

 

Det han sa..

Jeg har diskutert dette med å selge selv kontra det å benytte en megler, med flere ulike personer. Jeg skal ikke selge boligen min, mens synes som økonom bolig og megling er et interessant og viktig tema. Ikke minst viktig for din privatøkonomi, siden det er store summer involvert.

Inntrykket mitt er at det er mange som kanskje tror at det er lett å få solgt like lett som meglerne, og dette uten videre arbeid og lett som bare det.

Og så diskuterte jeg dette spørsmålet med en kjenning som har jobbet som megler tidligere, og han sa derimot klart og tydelig at han aldri ville solgt huset sitt selv hvis han var meg eller andre, uten å ha meglerfirma til å gjøre den jobben. Han sa videre at jeg eller andre som eiere, godt kan tro på våre egne evner for å slippe et meglerhonorar, men salgsprisen vil neppe bli den samme. Og så forklarte han veldig godt sitt poeng:

Jo sier han, en megler har erfaringen til å få beste pris og det nettopp ut fra sin meglererfaring med andre kunder, mens du selv kanskje får solgt huset ditt, men det mest sannsynlig til en pris som ligger under den prisen du kunne fått, nettopp med bakgrunn i din manglende erfaring. Og da hjelpe det jo lite med at man bare " får solgt huset " som mange av de som velger eget salg, har som hovedmål. Målet må jo være best mulig pris ?

 

Velg heller rett megler

Jo jeg er enig med ham, jeg ville aldri solgt huset selv, for hvorfor ta den sjansen selv om det er billigere ? Det kan jo tvert imot bli ulønnsomt og det vet du jo ikke. Har du megler vet du at du har den beste sjansen iallefall. Og om velger rett megler er en annen sak, og nettopp det bør du etter min mening bruke tiden på å finne ut- før du selger boligen.

 

 

Følg meg gjerne på FB

 

Les også: Mestringsfølelse er helt utrolig !