hits

oktober 2014

Forkastelig uttalelse fra Luksusfellens Silje Sandmæl


 
Luksusfellens Silje Sandmæl står frem i  ett intervju i går via Nettavisen og forteller om sin kredittkortbruk, og hvor lønnsomt det kan være. Hun kommer med uttalelser som:  "Jeg bruker kun kredittkort" !  
 
Med all respekt for Luksusfellens konsept og Sandmæl selv, et program jeg for øvrig har fulgt med på og sett hvilken stor hjelp det er for de som har vært med på dette. Men denne uttalelsen er vel det nærmeste man kommer en total "skivebom" fra en som er programleder i nettopp "Luksusfellen" !?
 
Det er i tillegg ifølge henne, ikke måte på hvilken kontroll vi kan ha selv om vi velger å benytte kredittkort til det meste. Og i samme slengen føyer hun til at det ikke står SÅ dårlig til med kredittkortbruken, og spesielt ikke blant damene....
 
 
Har Forbrukerøkonomen fulgt med i timen??
 
 
* Senest denne uka, var det i Forbrukerinspektørene på NRK1, ett innslag om hvor lett det er å skaffe seg kredittgjeld, og det ble vist til at nordmenns kredittgjeld bare øker og øker og den er altfor stor! OG den kommer mer og mer ut av kontroll ifølge rapporter.
 
* Mange roper et varsko og utallige rapporter siste år, viser konkrete eksempler og tall (som bla.Lindorffs offentlige publikasjon) Tall som forteller hvordan den private kredittgjelden har økt som aldri før. Og da snakker vi faktisk om kortgjeld også, ikke bare forbrukslån. Det tyder på at de fleste ikke klarer å ha den kontrollen som Sandmæl reklamerer for!
 
* Det er velkjent at kredittgjelden øker hos de fleste av oss, både hos menn og kvinner, og det er feil når forbrukerøkonomen påstår: "ikke er så ille som man tror"
 
 
Spesielt betenkelig kan man si uttalelsen er, når hennes kollegaer i Luksusfellen går ut og advarer mot nettopp denne kortbruken, hva i all verden er logikken i dette?? Det samme programmet som viser en rekke skjebner som nærmest får sine liv ødelagt av  kredittkortbruk, og i neste omgang må trøstes av forbrukerøkonomen i den vanskelige økonomiske situasjonen de er kommet i... I tillegg må enkelte finne seg i, ja ikke bare enkelte, men ganske mange av deltakerne i programmet: å få kredittkort klippet i to for å hindre ytterligere  kredittkortbruk. Det skulle man faktisk kunne tolke som en dramatisk utvikling, eller ??!
 
Derfor blir det etter min mening, rene "Galemathias" å stå frem med sin egen kontrollerte kredittkortbruk i media og samtidig si at forholdene ikke er så ille blant forbrukerne. Med hennes påvirkningsevne blir det rett og slett å oppfordre folk til å senke skuldrene og ta opp mer kredittgjeld bare de har kontroll , -ja  det er rett og slett helt uforståelig...
 
Det er vel da man skal tenke hva i all verden skyldes denne, i beste fall, ubetenksomme uttalelsen?...
 
...Og da lander jeg på det som er sakens kjerne og som jeg håper leserne skjønner :
 
Det er tydeligvis forskjell på en forbrukerøkonom ansatt i en bank som tydelig selger ett produkt her! (kredittkortene) 
OG  de dokumenterte uttalelsene basert på realiteter.
 
Realiteter om hvor enkelt det er å gå i kredittkort fella. Det er tvertimot noe du aller helst bør unngå,og ikke velge bevisst selv!!
 

 
 
 
 Ikke velg kreditt.......
 
 

 

 

Følg meg gjerne på FB eller Twitter (Økonomidama)

 
 

LETT Sparing folkens.. Love it !!

 

Synes du det er vanskelig å legge av penger til sparing hver måned ? Møbler, ny telefon eller en spesiell reise du ønsker deg ??

 

Vi er flere...men nå har jeg oppdaget "kruttet" for å si det sånn. En ny type spareform som ikke har kommet til sin rett og som virkelig "gearer" opp småsparingen! Og det helt ubemerket ...lekende lett og elegant kommer det penger inn på sparekontoen, ja omtrent uten at du merker det....Jeg snakker om det konseptet som enkelte banker har hatt en stund, men som mange nok ikke har oppdaget ennå..

 

Konseptet er sånn:

Du sparer samtidig med at du benytter (trekker) betalingskortet ditt, dvs overalt du betaler med kortet: butikker, bensinstasjoner, ut å spise eller andre steder... Det blir trukket et fast beløp fra kontoen din som du bestemmer på forhånd. Setter du inn 10 kroner som fast trekkbeløp i spareavtalen, er det derfor fort gjort å spare 30 kroner med 3 korttransaksjoner den dagen. Da blir dette hele 900 kroner pr mnd, og så er det i tillegg lekende lett! På den måten fyller du opp sparekontoen din, og det uten at du tenker over det eller trenger å planlegge.

 

OG ikke minst: Hver gang du drar kortet ditt og bruker penger, så sparer du faktisk samtidig, en veldig god følelse som er uvant, men desto bedre....

 

 

SPARE-BARRIEREN ER OVER....

Det som før har vært en barriere med å sette av hele beløp på kontoen, kan nå ubemerket gli inn på sparekonto mens du følger med. Sparemålet til denne småsparingen, kan være basert på din egen ønskeliste, eller du kan dele sparemål og konto med andre som du vil spare sammen med. Det kan være fotballturen til London med sønn og venner, eller SPA ferien med venninner... Og har man en felles brukskonto med partner som man ikke ønsker å trekke sparebeløpet fra, så kan man trekke fra sitt eget betalingskort/brukskonto. Konto det trekkes fra er valgfritt og det samme er trekkbeløpet.

Et par ting du bør huske på allikevel: Når du velger å sette opp en avtale, enten det er "morsom sparing" , "mikrospar" eller andre avtaler som går på dette prinsippet, bør du tilpasse trekkbeløpet, enten det er 5 eller 50 kroner, slik at det står i forhold til bruken din og hvor mye du har "å rutte med" på denne brukskontoen. I tillegg kan det være lurt å få sms varsling når du har lite igjen på konto, beløpene trekkes jo i tillegg til det du handler, så veldig greit med en oversikt.

Jente/eller gutteturen kan veldig fort bli en realitet ved denne spareformen, - eller den spisestua du lenge har ønsker deg. Du kan selv gå inn å sjekke hvordan saldoen øker, ja hver eneste dag øker den, noe som gir en god motivasjon. Og det er faktisk veldig morsomt, bare prøv selv ! :)..

 

 


En av bankene tilbyr denne spareformen, med tilbud om å legge inn dine egne bilder av sparemålene, som ekstra motivasjon! :)

 

Følg meg gjerne via Twitter og Facebook:  "Økonomidama"

 

https://www.facebook.com/økonomidama

Farlig å skjemme bort barna økonomisk

 

Den siste tids debatt er ganske klar i konklusjonen: Opplæring i privatøkonomi må inn i grunnskolen!

Det er noe mange fagpersoner innen økonomi ser på som en nødvendighet, da det kan redusere mange problemer senere, ala skylapper og luksusfelle-problematikk.

 

Så langt alt vel.., men er det eneste tiltaket som er nødvendig og hva er foreldrenes ansvar?

Gutten eller jenta som får oppgaver hjemme og må bidra litt til fellesskapet for det de får i penger hos foreldrene under merkelapp: "ukelønn", lærer seg ansvar. De lærer trolig også at om de skal få noe som i det hele tatt har ordet "lønn" i seg, må de jobbe for det. I motsetning til gutten eller jenta som ikke trenger å gjøre en døyt for samme ukelønn.

Og videre er spørsmålet: Er det sunt å se at kompisen får det samme som du gjør, for å gjøre ingenting!? 

Neppe...men det eneste man kan konsentrere seg om som foreldre, er å tenke på hva som gagner ditt barn og snakke om barnet ditt om dette, også det som ungdommen skal leve av i fremtida: Lønn og økonomi..

 

Start tidlig

Jo tidligere du starter med å flette inn litt økonomisk innsikt hos barnet ditt, jo tidligere får jo barnet økonomisk forståelse, og en forståelse av at dette er naturlig og en del av hverdagsliv på samme måte som andre hverdagslige ting man skal være bevisst på. Man snakker ikke om "terping", men rett og slett litt bevisstgjøring og noen krav til "lønna"

La også barnet ditt få foreslå ekstraoppgaver som gir ekstra ukelønn, for på den måten får de noe å strekke seg etter og kan også utvide det vi kaller mestringsfølelsen sin. I noen tilfeller kan man sikkert avsløre om det her er snakk om en liten "grunder" eller en som bare gjør et pliktarbeid...

 

La det være lysbetont !

...det å skulle lære seg om pengebruk og det å jobbe for ukelønn, skal ikke fortone seg som en negativ ting for barna og det er nok lurt å gjøre det så interessant og gjerne humoristisk som mulig for dem. Ta gjerne eksempler på dette med å tjene penger og hva som er fordelen med å tjene egne penger og jobbe for dem. Snakk om disponeringen av pengene, uten å legge konkrete føringer for bruken i ettertid. Det er tross alt de som har jobbet for det, så da er det deres penger. I motsatt fall lærer de neppe det å ta ansvar for selve bruken og det er vel ikke det som er målet....både jobben og disponeringa er deres ansvar og vi kan best veilede tenker jeg.

 

Bruk tid og snakk gjerne om sparing

Unger er forskjellige og noen av barna har så ulike interesser, at man ikke skulle tro de var søsken.Det gjelder også økonomisk interesse. Som i annen oppdragelse er det sikkert lurt å føle seg frem hvor du best når ditt barn i forhold til pengebruk og økonomi. Humor og egne eksempler kan gjøre det mye lettere enn du kanskje først tenkte og ingen opplæring uten prøving og feiling....ser barnet at det blir lite lommepenger i forhold til søsken fordi innsatsen er laber, ja da kan det være det som er læring nok for ham/henne. Noen vil ikke og er ikke interessert, da  trengs det kanskje mer tid og det må modnes.

 

Men jo tidligere et barn/ungdom blir økonomisk bevisst, også på hjemmebane, jo tidligere vil det forstå det med ansvar og mestring på området. Det at skolen skal ha et ansvar fremover med opplæring, vil være et positivt bidrag til bevisstheten, men også i hjemmet skapes de gode opplæringsvilkår for god privatøkonomi, det er jo tross alt der man skal praktisere!

Og resultater av en oppdragelse med økonomisk veiledning, tror jeg er gull verdt, vi har ingenting å tape og kan hende klarer poden selv å kjøpe den boligen de ønsker når den dagen kommer, de er jo tross alt da blitt eksperter på å tjene og spare penger på en smart måte....

               

              

               

               

#økonomidama #økonomi #bevissthet #sparing #foreldre #privatøkonomi

 

 

 

Privatøkonomi, politikk og ansvar...

 

Nå er det virkelig side opp og side ned om hvordan oljesektoren er i fare og de som skal ha ansvar fremover må lønnes opp og i mente.... Og dette for å ta ansvar i en periode som vi jo alle visste kom ??
 
For vi kan se tegn på at det ikke bare er en liten antydning  til nedgang når krona stuper.... Og så lederen for olja, som forsvant "på dagen",,, -ja man spørre seg hva om hva som skjer?, hvor alvorlig var sykdomsbildet??....
 
Det som er et faktum uansett, er at det ikke er like glamorøst for ledere å lede et selskap i nedgangstider som i oppgangstider, og i dette tilfellet har det vært en mangeårig jevn strøm av oljeinntekter og gode priser, som nok har gjort oppgaven mer takknemlig enn utakknemlig....
 
Men vi blir ikke rikere  eller klarer å holde på den norske velferden med å irritere oss over de som leter etter mer attraktive jaktmarker, selv om de som gjør det er norske statsborgere...Nei, da får vi  jaggu mange å irritere oss over! De som har skapt noe i dette landet skal også ha all ære for det, tenk på skatteinntektene.....
 
Uansett, vi visste alle at oljeinntektene og glamorøse oljepriser ikke ville holde seg i all evighet og det er derfor bare å stikke fingeren i jorda og spørre seg:
 
Hva kan jeg selv gjøre nå?
 
Privatøkonomi handler først og fremst om å ta ansvar for egen økonomi, men det handler også om å ta det felles ansvaret. For nå er oljen ikke lenger redningsplanken, vi er i en periode hvor vi må ha flere ben å stå på. Mellomstore bedrifter kan styrke både privatøkonomien og landets økonomi om de er mange nok! I motsatt fall trenger vi noen store grundere som ønsker å satse for å bygge opp en solid skatteinntekt og skape arbeidsplasser for deg og meg, slik at vi kan ha samme velstand i årene som kommer...
 
 For vår privatøkonomi er veldig avhengig av arbeidsplassene, det er opplagt, men i tillegg har vi noen ubrukte ressurser, og vi får noen små signaler om dette fra tid til annen, fra store grundere som allerede er vel etablert og som har gjort det stort. Signaler om å skape noe ut av ens egne ressurser, for vi skal visst alle ha noe vi er gode på, skal vi tro de som vet! Og vi kan dessverre ikke tenke på oljen som en inntekt vi kan lene oss på, og  som ikke angår oss personlig...for det gjør den!

 
De fleste av oss har ressurser til å skape noe selv, og noen er heldigvis mer risikovillige enn andre. I kombinasjon med en ukuelig optimisme og tro på det man gjør, så kan det faktisk bli en suksess, og det har vi sett før!... Oppskriften ligger ofte i å finne på noe som passer for både tiden og behovet der og da, og den som "knekker koden" kan visstnok gjøre det stort som grunder i fremtida.
 
Og vi  vet at skatteinntektene også er de inntektene på Statsbudsjettet som virkelig  monner, i tillegg til oljeinntektene. Da er det ikke urimelig at vi alle tenker på hva som kan gjøres fremover for å  skape  noe som igjen generer arbeidsplasser og skatteinntekter.
 
Så kan jo kritikerne av den nye regjeringens skattepolitikk bare kritisere, men man skal ta med hva som er hensikten, som også er å legge selve grunnlaget for den private etableringen og verdiskapningen, som skal til i årene fremover, når oljeinntektene eventuelt går ned.
 
Det som derimot kan kritiseres, er at de uføre nå også er foreslått trukket i barnetillegg av den samme regjeringen, for i den hensikt å være en del av dette verdiskapningsbildet..., og den er det mange av oss som ikke kjøper, spesiellt når vi vet hvor lite dette kuttet utgjør i budsjettet.

Men da skal man kanskje ikke glemme hvilket parti som er en del av regjeringen... og på denne måten kan de legge til sin "signatur" på dette Statsbudsjettet... For det er vel i det store og hele en slags "signatur" på hvem vi har valgt inn i regjeringsposisjon? FRP gikk på valg på en "strammere" arbeidslinje. Nå kan de ønske å vise sine velgere at de er handlekraftige i forhold til disse løftene.
 
Så ikke alt handler om økonomi,,, selv om det blandes inn i statsbudsjettet. Her snakker vi om politikk også. Dessverre går det hardt utover privatøkonomien med umiddelbar virkning for mange svake, og heldigvis skal det forhandles!  Her har de andre partiene et ansvar for de som ikke er sterk nok til å skape sin egen privatøkonomi.....

 


 

Fordelingen blir.............?

 

#politikk #privatøkonomi #ansvar #uføre #økonomi #økonomidama

"Frk Renteinntekt og den beryktede Skattelista..."

Nå på Fredag den 17.oktober foreligger skattelistene for 2013, som viser hva: naboen, venninna, sjefen, eller andre mer perifere personer du kjenner, har i nettoinntekt, nettoformue og utlignet skatt.

På slutten av dette innlegget kommer en historie om den berømmelige skattelista, som er verdt å få med seg....men først: 

 

Skal du sjekke tallene?

I år er det som du sikkert har fått med deg, blitt litt mer komplisert enn tidligere. Du vil ikke kunne gjøre skattesøk uten at dine søk blir registrert og kan vises hos den du sjekker.

Eller: komplisert og komplisert, bare litt pinlig i verste fall... alt etter hvem du velger å sjekke opp...Kanskje er det noen som du ikke har et forhold til, eller kanskje verre: noen du kjenner som kanskje lurer på hvorfor du sjekker nettopp dem...her kan det faktisk bli store rom for misforståelser, med denne "lukketheten" som det legges opp til fra Regjeringens side, og muligheten for å "ettergå" de som bare er nysgjerrig...

Grunnen til at det nå er offentlig hvem som sjekker andre i skattelistene, er at det "skal styrke privatlivets fred" ifølge regjeringen. Man kan jo da spørre seg om dette er så farlig, når regjeringen også vet at ikke alt kommer frem via skattetallene... En formue på 0 betyr jo ikke at du ikke eier noe, en inntekt på 0 betyr jo heller ikke at du ikke tjener noe, for å ta hurtigversjonen....så hva er hensikten?

 

Dette må i beste fall være å unngå misforståelser hos deg som sjekker tallene, og det uten å ha den hele og fulle bakgrunnsinformasjonen om de 3 tallene du får oppgitt:

 

 

1: Nettoinntekten: 

kan være totalt annerledes enn brutto, pga fradragene på den ene siden og inntektene på den andre siden, som øker eller reduserer inntekten før skatt.

 

2: Nettoformuen:

Kan være totalt annerledes enn brutto, pga skjulte verdier som hus, bil, båt osv (ligningsverdi oppgis her, ikke reell verdi som er større), mens gjelden på den andre siden trekker ned og gjør at mange kommer ut i 0 i formue selv om de eier mye!  (boliglån trekker mye hos de fleste)

 

3: Utlignet skatt:

Som utlignes som et resultat av nettoinntekt og nettoformuen, og som enkelt og greit viser hva du skal betale i skatt når alt er trukket fra og lagt til. 

 

Du kan derfor "gå på en smell" om du  irriterer deg over kollegaen som har en så høy inntekt?  med samme jobb som deg attpåtil... eller dersom han/hun betaler mye mindre skatt?, uten denne bakgrunnsinformasjonen. 

Søk i skattelistene gir deg derfor ingen fasit på økonomien til hverken: naboen, venninner, kollegaer eller andre, du må vite mer om dem enn hva bruttoinntekten deres er, og videre litt om:  Hvor store lån har de?, hva eier de og hva er det verdt totalt sett?, har de penger på konto og hvor mye? Hvilke fradrag har de?

 

Om du vet litt om dette, ja DA kan du ha en sånn noenlunde sjanse til å konkludere utfra skattelista.

 


         

 

 

 

Så ett lite eventyr sånn på tampen,... Skattelistas hemmeligholdelse kan tydeligvis avstedkomme ekstra kreativitet hos økonomibloggeren.. og her ble resultatet av litt tankevirksomhet en sen nattetime:).....

 

"Herr Boliglån hadde lenge gått alene og "sparka i grusen", helt til han møtte Fru Sparekonto...og deres forhold viste seg å bli en stor SUKSESS !! 

Men som andre par hadde de sine utfordringer etter hvert....:Den yngste utfordringen het Frk Renteinntekt,.. men hun skikket seg stort sett vel! og voldte sine foreldre lite problemer og ga de mye glede med sitt lette sinn....

 

Den 5 år eldre Gjeldsrenta deres, eller "Renta" blant kjente, var det derimot større utfordringer med...Han var nemlig mer uregjerlig og uforutsigbar i sin adferd, og de berømmelige tenårene ga store utfordringer, da det gikk både opp og ned med ham....Men det var godt håp, siden han hadde hatt en god og stabil oppfølging i mange år.

 

Årene gikk og Frk Renteinntekt vokste opp til å bli ett vakker skue....hun var dessuten svært populær og høstet stor beundring fra både familie og venner , men også blant de nye "studievenninnene" hennes, Høyrente og Fonds-bertene. De ga henne ny inspirasjon til å tørre mer mens hun ennå var ung....De mer anonyme "innskuddsvenninnene", spesielt Frk Brukskonto, satte hun også pris på og henne hadde dessuten foreldrene et veldig godt forhold til!.....

 

Årene gikk og alt ble bare bedre og bedre, både for Herr Boliglån, som etter hvert fikk mye trening og ble en mer slank utgave av seg selv...og Fru Sparekonto som kunne slå ut i full blomst! Det ble både venninneturer og SPA  i 50 års gave. Begge var nå blitt faste medlemmer av den trivelige "Formuesklubben"....og alle hjerter gledet seg og ungene skikket seg vel.

 

Tilslutt fant Frk Renteinntekt  en snill, men dog beryktet match, nemlig Skattelista...de ble etter hvert mer enn gode venner og levde lykkelig sammen i alle år siden!.............

 

 

 

 

 

#økonomi #skatt #økonomidama #inntekt #skattelista #personligøkonomi #renter #formue

  

 

 

Får du snart dårligere inntekt?....

I mange tilfeller av overforbruk og påfølgende kreditter, skyldes det at man som forbruker holder på gamle vaner....

Det er lett å bruke altfor mye når man tror eller regner med at det er noe på konto. Det som også er en utfordring dersom man får dårligere råd av ulike årsaker, er å klare å omstille forbruket sitt til nåværende inntekt. Det brukes like mye som før fordi de fleste av oss er "vanedyr", og hverken ønsker, vil eller klarer å la være å kjøpe det samme som før. 

Det kan være at det blir omstillinger i den bedriften du jobber i eller det kan være at du går over på avklaringspenger av helsemessige årsaker, begge deler kan være temmelig dramatisk, ikke minst inntektsmessig...

Så hva bør du gjøre?

Den mest opplagte grunnen til at ting skjærer seg, er ofte at man ikke har evne til omstilling, og det gjelder også i privatøkonomien. Man kan naturlig nok ikke fortsette på samme løp som før når det gjelder forbruket. 

Det er også utrolig viktig med et nytt budsjett, fordi man har jo ikke de samme grunnlaget som før, og det er viktig å sette det opp så tidlig som mulig, så snart man vet tallene.

Det kan i tillegg være at man da glemmer å endre på skattekortet sitt. Skjer dette tidlig på året er skattegrunnlaget ditt beregnet og da blir dette gjeldende for resten av året på den gamle, mye høyere inntekten. Det kan få konsekvenser for deg, da du får mye mindre å rutte med enn tidligere. Dette om inntekten går fra lønnsinntekt til avklaringspenger eller uføretrygd, som er de vanligste årsakene til langt lavere inntekt.

...Hverdagen blir mye tøffere økonomisk når du går over på stønad istedenfor 100% arbeidsinntekt. Mitt råd er derfor å ta kontakt med ligningskontoret å sikre at nettoinntekten din blir bedre hver måned. Da reduserer du den kortsiktige konsekvensen det er å ha en langt dårligere inntekt enn før. Det blir faktisk noen 1000 lapper i året ekstra, og ikke minst: Du får en bedre økonomisk hverdag!

Den beste omstillingen er å gjøre det med en gang man vet endringen, så slipper du å ta opp forbrukslån/kredittkort og få en kredittgjeld på toppen av inntektstapet. Det gjør jo bare økonomien mye verre på lengre sikt....

 

 Fjerner skattefordelen for gifte - lønner seg å jobbe

Her viser regjeringen med FRP seg som frontfigur for moderne tenking og vil markere at «hjemmeværendeperioden» er ugjenkallelig slutt...

I sin tale i dag understreket Finansminister Siv Jensen at produksjonen er det viktige for oss fremover for å øke inntektene. Denne produksjonen  fordrer, som vi vet, mer arbeidskraft og en aktiv deltakelse i "AS Norge".

Som gift har du frem til nå sammen med din ektefelle blitt lignet i Skatteklasse 2, dersom dette er det mest lønnsomme for dere. Regjeringen vil nå fjerne denne muligheten:

 «Regjeringen mener ordningen med å la personlige skattytere lignes i skatteklasse 2 svekker arbeidsevnen til mange hjemmeværende, fordi skattefordelen forsvinner dersom den hjemmeværende begynner i lønnet arbeid.»

 Man kan se at det naturlige er at regjeringen tenker : For å hindre at mange hjemmeværende vurderer å bli værende hjemme over lang tid, ikke bidrar på arbeidsmarkedet eller taper sin egen inntekt for den del,- så fjernes denne skattefordelen  totalt.

For ektefeller som dette gjelder, kan det oppleves som å miste en stor økonomisk fordel med å være gift. Men dersom man ser hva regjeringen stimulerer til og i hvilket år vi nå er kommet til, så er denne endringen tross alt en fordel for de som går glipp av viktig inntekt i mange år, med en tilhørende pensjonsopptjening.

Videre opplyses det om at: blant de om lag 70.000 ektepar som vil få uttelling på å lignes sammen i 2015 uten denne regelendringen, utgjør størstedelen ektepar hvor minst 1 av ektefellene er innvandrer. Til dette sier forslaget klart: «Å fjerne klasse 2 kan derfor fremme likestilling og er særlig viktig for integreringen»

Uten å behøve å beskyldes for innvandrerfiendtlighet, så er faktumet at vi lever i 2014 og denne skattefordelen kan med fordel tas bort.

I tillegg er det mange samboende som Ikke får denne fordelen, og dette kan i dagens samfunn føles urettferdig og er heller ikke en politikk i takt med tiden, slik samfunnet og boformene har endret seg. Det er derfor en tydelig «stimulering» fra regjeringens side, til både bidrag til felleskapet og til ens egen økonomi.

 

 

 

              
                                   

Denne perioden kan bli kortere for mange flere.....

 

#økonomi #likestilling #politikk #økonomidama